2023-05-06 04:00Pressmeddelande

Kalmarhem vinner hållbarhetspris på Guldfesten

Människor på scen. Prisutdelning Handelsbankens hållbarhetspris. Bild: Näringsliv Kalmar kommun FB

Kalmarhem belönades med Handelsbankens hållbarhetspris när näringslivet i Kalmar samlades på Guldfesten på fredagskvällen. Priset delas ut årligen för att uppmuntra och uppmärksamma lokala företag som arbetar hållbart och långsiktigt med sin verksamhet.

På plats för att ta emot priset fanns Kalmarhems VD, Hållbarhetsstrateg och energi & miljöingenjör som alla var oerhört glada över priset.

Att någon tycker att Kalmarhem är en inspiratör gör mig väldigt glad och stolt. Vårt arbete visar att om man tar till sig frågan så kan vi alla bidra och det är tillsammans det gör skillnad, säger Per Stephani, VD på Kalmarhem.

På frågan om vad som är framgångsreceptet svarar Kalmarhems hållbarhetsstrateg Ida-Sara Andréen:

Jobba som om det gällde en affärsplan för ditt eget företag. Definiera nulägen och mål. Tio, fem, tre och ett år bort. Läs på, skapa relationer, kalkylera, budgetera. Hitta människorna som brinner för det. Och styr mot målet”, säger Ida-Sara och fortsätter Från vårt definierade nuläge gör vi både kort- och långsiktiga planer samtidigt som vi faktiskt jobbar med dem så vi kommer framåt”.

Handelsbankens motivation till utmärkelsen:

”Kalmarhem har kommit långt i sitt hållbarhetsarbete där framgångarna bygger på ett målmedvetet och systematiskt arbete som genomsyrar hela organisationen från medarbetarnivå till ledningsgrupp. Företaget visar hur man genom att bygga sitt arbete på forskning och genom modiga mål kan göra det enkelt att prioritera hållbart där det ger störst effekt för satsad krona. Detta visar på ett ansvarstagande och en långsiktighet som ligger helt i prisets anda. De är dessutom måna om att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper. De är på så vis en stor inspiratör till både kommunen, kunder, leverantörer och andra fastighetsägare och kan därigenom få en ännu större effekt av sitt hållbarhetsarbete.”


Om Kalmarhem

Vi hyr ut, förvaltar, utvecklar och bygger bostäder och lokaler i Kalmar i strävan mot en hållbar stadsutveckling. Vi vill ge alla, oavsett livssituation, som vill bo i Kalmar möjlighet till ett eget hem och känna den trygghet det skapar. Vår vision är att bidra till att Kalmar blir den tryggaste och mest hållbara kommunen i Sverige, där alla invånarna har ett hem och en livsmiljö som de trivs i och kan påverka. Med ca 5 300 bostäder varav 1200 studentbostäder och 29 000 kvm lokalyta är vi Kalmars största hyresvärd. Vi är 70 anställda som tillsammans skapar Hem till dig! Kalmarhem är ett allmännyttigt bostadsbolag och ägs i sin helhet av Kalmar kommun.

Kontaktpersoner

Per Stephani
VD
Per Stephani