2022-09-16 10:26Pressmeddelande

Studentbostadsgarantin uppfylld och Kalmar får grönt ljus

Bild över Larmtorget och Kalmar city, Linnéuniversitetet och hamnen. Bild över Larmtorget och Kalmar city, Linnéuniversitetet och hamnen.

I samband med Linnéuniversitetets antagningar till höst- och vårterminen erbjuder Kalmarhem och Kalmar, som en av få städer i landet, studentbostadsgaranti för nyantagna studenter. Nu står det klart att studentbostadsgarantin uppfylldes även i år och Kalmarhem öppnar nu upp för alla studenter att söka studentbostäder igen.

Inför höstterminen pågår studentbostadsgarantin från juli till september och innebär att nyantagna studenter utifrån ett antal kriterier är garanterade ett bostadserbjudande inom två månader från det att de tackat ja till sitt antagningsbesked.

Mellan den 14 juli och den 15 september har 382 nya studentbostadskontrakt hanterats och alla studenter med uppfyllda garantikrav har erbjudits ett bostadskontrakt av Kalmarhem. De studentbostäder som fortfarande är tillgängliga öppnas nu under dagen (den 16 september) upp för alla studenter att söka.

Kalmar får grönt ljus

Inför höstens terminsstart varje år granskar SFS, Sveriges förenade studentkårer, bostadssituationen i landets studentstäder. Varje ort kartläggs och ges en färgmarkering utifrån hur snabbt orten kan erbjuda ett tryggt boende. I årets rapport listas Kalmar återigen som grön stad, vilket innebär att studenter erbjuds detta inom en månad.

Många gånger är det just bostadsgarantin som är den avgörande faktorn för att attrahera studenter och kompetens till regionen, så det är med stor glädje vi även i år kan konstatera att vi lyckats bidra med detta, säger marknadschef Maria Kindberg-Johansson.

Användbara länkar

Information om studentbostadsgarantin https://kalmarhem.se/sa-har-fungerar-det/


Om Kalmarhem

Kalmarhem är ett allmännyttigt bostadsbolag och ägs i sin helhet av Kalmar kommun. Sedan 1950 har Kalmarhem byggt, förvaltat och förmedlat bostäder till människor som vill bo och leva i Kalmar. Vi erbjuder ett brett utbud av bostäder för kunder med olika önskemål och behov då vi har allt från nyproducerade flerbostadshus med solceller, radhus till fastigheter byggda på 1700-talet. Utöver vanliga lägenheter erbjuder vi trygghetsboende, student- och ungdomsbostäder samt lokaler som idag rymmer allt från affärer till förskolor och företag. Med drygt 5 250 lägenheter och 29 000 kvm lokalyta är vi Kalmars största hyresvärd! Vi är 70 anställda som tillsammans skapar Hem till dig!

Kontaktpersoner

Maria Kindberg-Johansson
Marknadschef
Maria Kindberg-Johansson